torok_diaBár vallási neveltetésben nem részesültem gyermekként, ám tudattalanul, ott legbelül tudtam, meg voltam győződve, hogy van egy hatalmasabb felsőbb erő, ami irányítja életünket. Így természetesnek vettem, mikor 14 évesen egy nap arra ébredtem, nekem gyógytornásznak kell lennem, segítenem kell az embereknek a gyógyulásban.

Ám a tudás, amit ott kaptam, egy idő után nem elégített ki. Többre vágytam a puszta fizikai síkon való segítéstől. És ez a vágy hajtott tovább, hogy elmélyüljek a valódi spiritualitásban, először is hogy megismerjem önmagamat, honnan jöttem, hová tartok és ki is vagyok valójában, majd a megismerés által tudjak másoknak is segíteni. Hiszen, ahogy Gandhi is mondta, „először magunkban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelünk”.

A spirituális út, amire ráléptem göröngyös volt és kanyargós, rengeteg könyvet elolvastam, számos tanító előadását látogattam, különféle módszerek, technikák, segítők, tréningek találtak meg (persze nem véletlenül) és az önfejlesztés a mai napig is tart, tovább csiszolva személyiségemet, bontogatva a valódi énemre rakódott vastag kérget.

Ráébredtem önmagam valódiságára, képessé váltam felelősséget vállalni önmagamért, életemért. Megértettem, hogy szükségtelen másokra mutogatnom, mert minden önmagunkból ered. Megtanultam szeretni önmagamat és az életemet, ami harmóniát hozott a mindennapjaimba. Az általam használt módszerek saját tisztulásomat, fejlődésemet is napi szinten segítik, hiszen aki már elindult ezen az úton, tudja, hogy a fejlődés, tanulás soha nem ér véget, újra és újra tenni kell magunkért, a testi-lelki-szellemi harmónia fenntartásáért. Testünket-lelkünket hasonlíthatjuk egy házhoz is, amelynek ha nem viseljük gondját, ha nem csinosítgatjuk nap mint nap, egy idő után az enyészet martalékává válik.

Három fő módszer -melyekbe első tapasztalásra beleszerettem- képezik a segítő munkám fő gerincét: kineziológia, tradicionális tibeti zengőtálak és a gong. Őket dédelgetem a szívemben mind a mai napig. Ők adták nekem a legtöbbet és általuk segíthettem eddig a leghatékonyabban a vendégeimnek. Továbbra is nagy lelkesedéssel ismerkedek és sajátítok el különböző módszereket a még hatékonyabb segítségnyújtás végett, de a fentiek megmaradnak a szívem csücskében.

Felnőtteknek való segítői munka mellett fontosnak tartom a gyermekek lelki egészségének fejlesztését és fenntartását is, hiszen gyermekeink kezében a jövő. Ha már kis korban elsajátítják a stresszt kezelő technikákat, kiegyensúlyozottabb felnőtt válhat belőlük, így a világunk is harmonikus otthonná válhat egyszer.

Ha úgy érzed megérett az idő a változásra, ha dúl benned a stressz, harag, düh, félelem, keserűség, megfelelni akarás, ha azt érzed nehéz szeretni önmagad, nem találod a helyed a világban és szeretnél magasabb önismeretre szert tenni, akár a miértekre választ találni, akkor szeretettel várlak, hogy segítsek neked ezen az úton, hogy le tudd tenni a jelenleg akadályozó viselkedésmintáidat, blokkjaidat egy kiegyensúlyozottabb jövő érdekében. Ne feledd, jelenbeli döntéseink és cselekedeteink határozzák meg a holnapunk minőségét.

A találkozás reményében, szeretettel: Török Dia


Tanulmányaim:

 • Brain Gym® 101 kineziológia (Gazdag Katalin)
 • One Brain kineziológia Konzultáns Facilitátor
 • Jógapszichoterápia és életmód tanácsadó (Narada Védikus Akadémia, Budapest)
 • Vipassana Meditáció (S.N. Goenka által tanított Vipassana meditáció
  Sayagyi U Ba Khin hagyományvonalán)
 • ETI kineziológia szakvizsga (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet, Budapest)
 • One Brain kineziológia (Bánné Egeresi Ildikó (I-IV), Sub Rosa Képességfejlesztő Központ, Budapest – Várhidi Ilona (V-VIII), Chrion Stúdió, Budapest – Simon Kata (I-X.), Anastazya Wada aThree In One Concepts tulajdonos-elnök/igazgatója (XI-XIII.) )
 • Gyermekoktatói tréning; stresszoldás, kineziológia gyermekeknek (Chrion Stúdió, Budapest – Simon Kata)
 • Bach-virágterápia (Bánné Egeresi Ildikó)
 • Gong terápia I-III. (Elisabeth Dierlich Gong Terápiás Koncepció®, Gong Akadémia, Budapest – Kray György, Krayné Faragó Zsuzsanna, Kincsem Erika, Elisabeth Dierlich)
 • Tradicionális Tibeti Hangterápia I-III. (Balla Tibor)
 • Tibeti hangtál képzés I-III. (Hangkapu-Halmai László)
 • Izomkontroll –Szomatika (Habermann Hajnalka)
 • Kondícionáló masszázs ( Ipari és Kereskedelmi Oktatási Központ)
 • Lágyrész manuálterápiája (Holisztikus Medicina Alapítvány, Budapest)
 • Személyi edző (International Wellness Institute, Budapest)
 • Komplex rehabilitáció MSc. (Debreceni Egyetem, Debrecen)
 • Rekreáció irányító szakember (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Budapest)
 • Gyógytornász (DE-Egészségügyi főiskolai Kar, Debrecen)