Ahogy ígértem, elmesélem nektek merre jártam a hétvégén. Mint sokan tudjátok már rólam, a kineziológia mellett Tibeti zengőtálakkal is segítem a hozzám fordulókat stresszük levezetésében, kezelésében. Ettől az évtől elkezdtem csoportos hangfürdőket is tartani szélesebb körben az egyéni kezelések mellett, egy kedves előadó tanítóm, Gyerő Győző előadásait is színesítve általuk illetve önállóan, Debrecenben és Hajdúszoboszlón egyaránt. Nagyon szeretek a hangtálaimon játszani, megszólaltatni úgy, hogy rezgéseik behatoljanak a résztvevők bőre alá, egészen eljutva a lelkükig. Számos újabb hangszert iktattam be, úgy mint óceándob, esőcsináló, Koshi, Tibeti doromb, de még hiányzott a lelkemnek valami a teljességhez. Ha szimbolizálnám, azt mondanám, hogy a hangtálaim a királynő, akit érzésem szerint megilletne egy király is. A királynő önmagában tud tündökölni, varázsolni, az érzelmek mély óceánjába elmeríteni, magasabb szférák ajtajait megnyitni, épp úgy ahogy egyedül a király is, mint kiderült a hétvégén, de együttes játékukkal leírhatatlan varázslatnak lehetünk tanúi . Épp ezért döntöttem úgy, hogy a királynőmnek keresek egy hozzá illő párt, és ez nem más, mint egy közel 1m átmérőjű GONG.

12645073_715242165280076_667163241330051942_n

A tanfolyam arra hivatott, hogy megismerkedjek ezzel a gyönyörűséges hangszerrel egészen közelről. Ők is autentikusak, egyediek, mindegyik gongnak van lelke épp úgy, mint a táljaimnak. Nem mindegy ki szólaltatja meg, hogyan, milyen lelkiséggel, milyen hangulattal ülünk a gong vagy akár a tálak elé. Alázat  kell hozzájuk és sok szeretet. Igazi kihívás volt a hétvége, átélni, ahogy 5 hatalmas gong egyszerre szólal meg, interferálnak egymással, megtalálni mindegyik érzékeny pontját, ahol a legszínesebben mutatják meg magukat. Igen nagy tisztító hatásuk is van az ekkora méretű tam tam gongoknak. Nagyon értik a dolgukat, vitalizálnak, relaxáltatnak, attól függően, hogy játszunk rajta.  Ez az örömhírem, hogy megtaláltam a királynőmhöz a királyt. Külön-külön is már nyerők, de együtt verhetetlenek lesznek.

Hamarosan közé teszem a hangfürdők időpontjait, gyertek, éljétek át azt az élményt ahogy a király és királynő külön-külön illetve együtt hogyan varázsolja ki belőletek az érzelmeket.